tel. +48 61 307 22 35biuro@wano.pl

System kontroli temperatury

 

SYSTEM KONTROLI TEMPERATURY I DEZYNFEKCJI RĄK POŁĄCZONY Z BRAMKAMI ELEKTRONICZNYMI ORAZ SYSTEMEM KONTROLI DOSTĘPU

 

 

                             

Nasza firma oferuje nowoczesne systemy kontroli temperatury budowane w całości od podstaw pod zamówienie klienta. Nasze systemy mają zastosowanie wszędzie tam, gdzie jest potrzeba zabezbieczenia firmy przed przedostaniem się osób z koronawirusem.

 

 

Głównym założeniem systemu jest ograniczenie dostępu osób z podwyższoną temperaturą na teren obiektu. W dobie pandemii wywołanej koronawirusem na początku 2020 roku, osoby o temperaturze powyżej 37,3 C uważa się za potencjalnie zarażonego. System ma uniemożliwiać przedostanie się takiej osoby na teren firmy oraz wyeliminować możliwość zakażenia pozostałych osób. 
 
Dodatkowym elementem systemu kontroli temperatury jest dezynfekcja rąk oraz połączony system kontroli dostępu na karty zbliżeniowe. System zatem wymusza wykonanie wszystkich trzech czynności przed wejście na teren obiektu. 
 
 
 
 
 
 
 
 

System składa się zatem z ekranów wyposażonych w czujniki temperatury ciała, tzw. terminali kontroli temperatury, dozowniki wyposażone w płyn do dezynfekcji rąk, elektromotoryczne bramki dostępu, przyciski ewakuacyjne, zasilacze, przekaźniki sterujące oraz czytniki dostępu.

 
 
 
 
 
 
 
Przed wejściem do budynku należy ustawić się w odległości od 0,5 do 1 m na przeciwko ekranu pomiarowego, ustawić się w wyświetlanym obrysie twarzy i chwilę poczekać na dokonanie pomiaru. Po pozytywnej weryfikacji temperatury ekran podaję sygnał na obsługę dozownika. Osoby mieszczące się w zakresie zadanej – bezpiecznej temperatury ciała mogą uruchomić ręką dawkę płynu dezynfekującego do obmycia rąk. Po tych dwóch – zależnych od siebie procedurach pracownik może przyłożyć swoją kartę dostępu do zamontowanego czytnika kontroli dostępu. 
 
Wszystkie cztery procedury są od siebie zależne. Dlatego nie ma możliwości np. użycie samego pomiaru temperatury bądź użycie samej karty do przedostania się na teren obiektu.
 
Kolejność procedury:
 
1- Pomiar temperatury ciała
2- Dezynfekcja rąk
3- Zbliżenie karty dostępu
4- Otwarcie bramki
 
 
 
 

Wyjście z obiektu następuje poprzez zbliżenie karty do czytnika wyjściowego lub – w przypadku ewakuacji – po wciśnięciu przycisku ewakuacyjnego znajdującego się przy bramce.

Bramki dodatkowo mogą być połączone z istniejącym systemem przeciwpożarowym. W przypadku załączenia się alarmu ewakuacyjnego, z systemu PPOŻ bramki dostają sygnał na otwarcie i automatycznie się otwierają. 

 

 

Wszystkie nasze systemy kontroli temperatury są dostosowywane indwyidualnie do potrzeb klienta. Nasze stacje kontroli temperatury mozemy konfigurować w dowolny sposób dopasowując się do potrzeb i możliwości danej firmy.

 

Poniżej przykład innej konfiguracji

 

 

 

 

 

 

ZAPRASZAMY DO KONTAKTU W CELU INDYWIDULANEJ KONFIGURACJI URZĄDZEŃ !!!

 

 

 

 

wróć
WIELKOPOLSKA - siedziba firmy
ul. Jana III Sobieskiego 80B
62-030 Luboń k. Poznania
tel. +48 61 307 22 35 / +48 784 037 299
biuro@wano.pl
Interjot Hotel Supply magnetic
Copyright WANO Design and created by Rio Creativo